Bedrijven/Particulieren

Agenda

AGENDA- OVERZICHT 2017

 

Op 4 september 2017

TRAINING NIET HARDER MAAR SLIMMER WERKEN ZONDER STRESS

voor hoogopgeleide en drukke professionals.
Voorkom te veel ongezonde stress en een burn-out.
De training leert je omgaan met stress en je prestatievermogen onder druk te verbeteren.

Resultaat is minder stress, meer plezier en lekker in je vel.

Deze training is een groepstraining met max. 10 deelnemers. Het helpt je om je veerkracht en prestatievermogen te verbeteren. De methode is eenvoudig, effectief en wetenschappelijk onderbouwd. Jarenlang onderzoek door neurologen en cardiologen van verschillende universiteiten heeft geresulteerd in een computerprogramma dat het gevolg van stress op de kwaliteit van hartritme zichtbaar en meetbaar maakt. Je leert een methodiek waarbij je zichtbaar op de computer je lichaam en geest kunt kalmeren.
Alle deelnemers krijgen de beschikking over een eigen laptop tijdens de training om je stress te meten en gevalideerde oefeningen aan te leren.
Wat kun je verwachten van deze training:

 • bewustwording van je stressbronnen en wanneer jouw stresssysteem aangaat
 • eenvoudige methode waarbij je weet hoe jij jouw stresssysteem kunt uitzetten
 • meer concentratie
 • meer focus
 • minder piekeren
 • betere prestaties ook onder druk en deadlines
 • lekker in je vel
 • verbeterde veerkracht

Wanneer
maandag 4 septemeber van 9:30 uur tot 16:30 uur.

Waar
Trainingslocatie direct naast station Houten, ook goede parkeermogelijkheid.

Kosten
€ 295,- inclusief BTW. inclusief heerlijke lunch.
Inschrijving

Ja, ik meld me aan

Heb je een vraag bel 030-6343277 of stuur me een Mail

terug na


maandag 11 september 2017

Workshop stressreductie

Demo – Stressreductie – eerst zien, dan geloven

Antistress coach Marijke Gast organiseert regelmatig open sessies waarin je kennismaakt met hartcoherentie.

stress-relax wegwijzer

Je bent van harte welkom bij een HeartMath® Demo:

*Korte uitleg over het HeartMath® systeem
*Demonstratie van de apparatuur
*Ervaar het zelf aan de monitor
*Ontdek hoeveel stress je hebt opgebouwd, doe de stresstest

 

Wat is hartcoherentie

Hartcoherentie – of liever: hartritme-coherentie – betekent dat je hart klopt zoals ’t moet kloppen: stabiel én gevarieerd.

Voordelen hartcoherentie

 • Voel je lekker in je vel
 • Slaap beter
 • Fit en energiek
 • Neem betere beslissingen
 • Gefocust en creatief

Je hart kent een aantal ritmes die uiteenlopen van stabiel tot grillig. De tijd tussen de hartslagen in varieert ook, afhankelijk van wat je doet, denkt of voelt.

Wanneer je hardloopt of gestrest bent, bang of boos, heeft dat invloed op je hartritme. Hetzelfde gebeurt wanneer je kalm en geconcentreerd bent, of een positieve gedachte hebt.

Voor ik begon was ik heel onzeker over eigen capaciteit en mogelijkheden om weer goed te kunnen functioneren na een periode van overwerktheid. Veel last van spanning in mijn lijf zoals hoofdpijn, nekklachten, duizeligheid en maagpijn. Tevens een kort lontje, het werd me snel teveel. Nu heb ik nauwelijks nog last van fysieke klachten en als ik stress ervaar weet ik goed wat ik moet doen. Ik heb veel houvast gehad aan het werkboek van HeartMath. De software en het kastje hebben mij enorm geholpen om coherent te worden en te ontstressen. Heel goed ingeschat dat ik daar baat bij zou hebben door de door mij ervaren lichamelijke klachten.  Jan-Peter Kortenoeven, financial controller (31 jaar)

HeartMath® geeft direct inzicht in je hartritmepatroon

Met een aantal simpele oefeningen kun je snel hartcoherentie bereiken om stress te verminderen zodra je het voelt opkomen. De apparatuur van HeartMath® is daarbij een handig hulpmiddel. Je krijgt directe feedback van je lichaam. Daardoor weet je of je stress-systeem actief is of niet.
Via een sensor op je duim wordt je hartritmevariabiliteit vastgesteld en grafisch weergegeven op een monitor. Door die feedback weet je precies hoe hoog of laag je stressniveau op dat moment is: of je hart coherent is of niet. Tijdens deze informatieve en interactieve avond oefen je zelf met de apparatuur, kun je een stresstest doen en maak je kennis met gevalideerde technieken.

Zin om te komen op de demo van 11 september a.s?
Ja, ik meld me aan

Wanneer
11 september van 20:00 uur tot 22:00 uur

Waar
Adres: Dukaatslag 19, 3991 TA Houten
Kosten
€ 35,-
Inschrijving 
Ja, ik meld me aan

Heb je een vraag bel 030-6343277 of stuur een Mail

terug naar boven


Op dinsdag 10 oktober

OMGAAN MET STRESSVOLLE SITUATIES IN WERK EN GEZIN

Omgaan met stressvolle situaties in werk en gezin.

Stel, je zit op je werk en je hebt straks een belangrijke vergadering. En dan word je gebeld door school of de opvang.  

Je kind is ziek en of je hem of haar zo snel mogelijk wil komen ophalen.
Op dat moment kan het zijn dat je in tweestrijd bent. Je voelt je waarschijnlijk verantwoordelijk naar je werkgever toe, maar je wilt er ook zijn voor je zieke kind. Er kan van alles door je heen schieten. ‘Ik kan niet gemist worden bij die belangrijke vergadering.’ ‘Heb ik vanmorgen signalen gemist dat mijn kind zich niet lekker voelde?’ ‘Kan ik het maken om de kinderopvang te vragen mijn kind nog een uurtje op te vangen?’ Dit zijn van die gedachtes die je zouden kunnen overrompelen, waardoor je het overzicht verliest. Met als gevolg dat je wellicht anders reageert dan je eigenlijk zou willen, met uiteindelijk vaak een schuldgevoel.

Wil jij graag leren hoe je sterker en evenwichtiger kunt zijn en daarmee de juiste keuzes maken? Zonder ongezonde stress?
Meld je dan aan voor deze avond voor ouders op dinsdag 10 oktober a.s. waar Marijke Gast jou op een nuchtere en heldere manier inzicht geeft welke invloed emoties hebben op je hart en brein.

Ze vertelt je wat de invloed van emotie is op je hartritme en hoe je hier met een eenvoudige oefening invloed op kunt uitoefenen.

Je leert hoe je negatieve, onprettige gevoelens kunt transformeren naar een positief en prettig gevoel en wat het effect hiervan is op je lijf en je gedrag. En hoe je daarmee sterker en evenwichtiger kunt zijn in werk en gezin. Ook als er iets onverwachts gebeurt zoals je zieke kind terwijl je op je werk zit.

Zin om te komen ?
Ja, ik meld me aan

Wanneer
10 oktober van 20:00 uur tot 22:00 uur

Waar
Adres: Dukaatslag 19, 3991 TA Houten
Kosten
€ 35,-
Inschrijving 
Ja, ik meld me aan

Heb je een vraag bel 030-6343277 of stuur een Mail

terug naar boven


 In november 2017  stresstesten bij organisaties in de week van de werkststress

week-van-de-werkstress

 

In deze week ben ik beschikbaar om aanwezig te zijn bij verschillende organisaties en bedrijven om stresstesten af te nemen bij medewerkers van bedrijven en organisaties. Meten is weten.

Onder het motto : Hoe zit jij erbij vandaag? Check je werkstress!

Wil je dat ik ook bij jouw organisatie langskom voor metingen en/of een ‘lunch’ workshop over stress? Neem dan tijdig contact op met 030-6343277 of stuur een Mail