Bedrijven/Particulieren

Referenties

Referenties van klanten na de groepstraining Peak Performance-stressreductieprogramma door: Marijke Gast

Stress valt te beheersen
Dat stress ongezond is, was mij al wel bekend. Dat ik er gevoelig voor was, wist ik ook wel. Dat de langdurige stress mijn systemen zo in de war had geschopt, had ik niet kunnen vermoeden. De eerste keer dat ik achter de computer zat om mijn hartcoherentie te meten, kwam ik niet uit het ‘rood’. Het ritme van mijn hartslag was minutenlang chaotisch, ook al had ik mijn ogen dicht gehad en probeerde ik rustig adem te halen. Een teken dat ik al maanden stress ervoer, aldus de trainer Marijke Gast. En dat was ook zo. Een lading extra verantwoordelijkheid op het werk en wat vervelende omstandigheden in mijn privéleven maakten dat ik regelmatig slecht sliep en op kantoor prikkelbaar was en uit mijn humeur.
De verbinding tussen deze lichamelijke klachten en de mentale spanning bleek te liggen in het ritme van mijn hart. Door het trainen van ademhalingstechnieken en het concentreren op positieve ervaringen, leerde ik samen met mijn collega’s het hart weer in een gezond ritme te krijgen. We kregen een Emwave-apparaatje mee naar huis – deze meet de hartslag via de duim – en ik heb zes weken lang trouw de oefeningen uitgevoerd. Het effect bleek niet alleen uit het steeds hogere percentage ‘groen’ in de metingen, maar ook uit een verbeterde nachtrust en een alerter gevoel.
Tijdens de laatste bijeenkomst van de meting werd er opnieuw gemeten. Deze keer was de uitslag volledig groen! Ik had dus geleerd mijn stress te beheersen. Na de training heb ik nog lang het gevoel gehad dat ik inderdaad minder snel van mijn stuk te brengen was. Helaas miste ik de discipline om zonder Emwave-apparaatje te blijven trainen. Ik moet er maar snel eentje gaan aanschaffen.

Johan Klein Haneveld
Eindredacteur Tijdschrift voor Diergeneeskunde
KNMVD – Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde

terug naar bovenUitspraken van klanten t.a.v individuele stressreductieprogramma door Marijke Gast:

reactie Jos Buitenhuis:“ik durf weer op vakantie”
Ik ben heel blij het Stress Reductie Programma gevolgd te hebben en mij daardoor weer gezond te voelen.
Ik had veel last van hartritmestoornissen als gevolg van stress, ik heb nooit geweten dat hartcoherentietraining
zoveel kan doen voor je fysieke en mentale gezondheid. Ik heb sinds het programma geen hartritmestoornis meer gehad.
Ik voel me alsof ik uit een dal omhoog geklommen ben.
Ik durf weer te fietsen en op vakantie te gaan. Dank je wel voor je deskundige en rustige begeleiding.
Jos Buitenhuis, september 2012

terug naar boven


Interview Inez Tempelman: “een hulpmiddel dat altijd zal helpen”

Wat was de reden om met HeartMath te beginnen?
Ik ken Marijke Gast al langer en voorjaar 2011 vroeg ik haar advies over mijn toenmalige werk. Zij vertelde me over HeartMath en dat maakte me enthousiast, omdat ik op dat moment erg veel last van stress had. Ik had er nog nooit van gehoord, maar ik vertrouw Marijke en heb haar advies gevolgd.

Was HeartMath voor jou inderdaad een goed advies?
Zeker, al vanaf de eerste sessie ging mijn hartslag goed naar beneden. Ik fietste helemaal ontspannen en relaxed terug naar huis. Ik had het helemaal niet verwacht, omdat ik behoorlijk gestresst aan de afspraak begon.

Hoe gaat het nu met je?
Goed. Ik gebruik de methode nog regelmatig. Als ik de dag begin met HeartMath, heb ik daar de hele dag profijt van. In het moment HeartMath gebruiken vind ik nog wel lastig, maar gelukkig helpt het ook achteraf om weer te ontspannen. Ik voel de spanning in mijn armen dan gewoon wegebben.

Wat heeft HeartMath je gebracht?
Vooral zekerheid en vertrouwen in dit hulpmiddel. Ik heb het altijd bij me en het helpt altijd. Daardoor zie ik minder op tegen lastige dingen en kan ik mezelf beter coachen. Zo heb ik echt vanuit mijn gevoel voor mijn huidige baan gekozen, helemaal ontspannen en coherent door de HeartMath oefeningen. Hierdoor kreeg ik het vertrouwen dat mijn gevoel juist was en heb ik doorgezet. Mijn gevoel is ook uitgekomen: ik heb het heel erg naar mijn zin voor de klas.
Inez Tempelman is docent Nederlands op een middelbare school

terug naar boven


|Interview Monique Vlasveld: “een positieve ontwikkeling in mijn leven

Wat was de reden om met HeartMath te beginnen?
Ik had behoorlijk last van stress door een nare situatie in mijn vorige baan. Vanwege mijn lichamelijke beperking deed ik een reïntegratietraject bij het UWV en kreeg ik het aanbod HeartMath te gaan doen. Dat heb ik gedaan; baat het niet dan schaadt het niet, dacht ik en ik heb het programma maar gewoon over me heen laten komen.

Wat merkte je van HeartMath?
Al vrij snel en makkelijk kreeg ik de controle over mijn lijf terug. Ik kon weer andere dingen voelen dan stress. Door een operatie heb ik het programma tijdelijk moeten onderbreken, maar ook in die periode bleek ik HeartMath goed te kunnen gebruiken. Ik vond het makkelijker om positief te blijven en ging meer ontspannen onder narcose dan bij eerdere operaties.

Hoe gaat het nu met je?
Heel goed. Door HeartMath ben ik met minder scepsis en meer vertrouwen aan mijn nieuwe baan begonnen. Die is ondertussen ook drukker geworden, want het bedrijf groeit hard. Daar kan ik nu veel beter mee omgaan: ik kan meer aan dan vroeger en tegelijkertijd kan ik het werk ook makkelijker van me af laten glijden.

Wat heeft HeartMath je gebracht?
Ik kan meer genieten van alles om me heen en ik heb meer energie dan vroeger, thuis en op mijn werk. Dat merk ik ook aan reacties van mensen in mijn omgeving. HearthMath is echt een positieve ontwikkeling in mijn leven.
Monique Vlasveld is administratief medewerker bij een hoveniersbedrijf.

terug naar boven


Simone:“Ik ervaar dat ik momenteel mijn eigen leven leid”.

Ik heb in de winter van 2011 de Heart-Math methode bij Marijke gevolgd. Ik ben erg blij deze techniek me eigen te hebben gemaakt.
Ik ben er rustiger, zelfverzekerder en bewuster door geworden.
De Heart-Math heeft een duidelijk en overzichtelijk opbouw in de oefeningen. Die niet moeilijk zijn, maar wel discipline vragen om te doen. Ik heb gemerkt dat door het steeds weer te oefenen, de oefening steeds makkelijker en beter ging. Waardoor ook het resultaat, ontspanning, ook meer toenam. Dit motiveerde me dan ook om door te blijven gaan.
Wat ik fijn vond, is dat de Heart-Math aan het begin helder uitlegt hoe het komt dat we stress ervaren. Hoe mijn eigen gedachtes en gevoelens zorgen voor lichamelijke stressklachten. Het mooie hieraan vond ik dat ik dus zelf invloed kan uitoefenen op de stress in mijn lichaam, door me bewust te worden van mijn gedachtes en gevoelens.

De Heart-Math voorkomt niet dat je in het leven tegen moeilijkheden aan loopt, maar bied wel een hele effectieve en gemakkelijke manier om er ontspanner mee om te gaan. Het heeft me geleerd meer op mijn eigen gevoel, mijn hart, te vertrouwen. Door de HeartMath ben ik meer in contact gekomen met wat voor mij belangrijk is in het leven en wat voor mij goed voelt.

Over Marijke
Ik heb Marijke ervaren als een betrokken en duidelijk persoon. Ik vond het knap hoe zij professioneel de vinger op de zere plek kon leggen en tegelijk heel warm, menselijk en begripvol was. Wat ik fijn vond, was dat er niet verder in het verleden werd gegraven, maar juist word gekeken naar de mogelijkheden van het nu. Hoe ik nu gelukkiger en ontspanner kan leven. Ik vond Marijke’s begeleiding hierin ijzersterk. Het heeft me bemoedigd om mijn eigen keuzes te maken, gebaseerd op mijn intuïtie en hart-intelligentie. En met de beslissing ook de consequenties onder ogen te zien. Omdat de keus voor mij goed voelde, kon ik hierin ook blijven staan. En ervaar ik momenteel dat ik mijn eigen leven leid.
Ik kan alleen maar zeggen dat deze stressreductietraining me erg goed heeft gedaan.
Nogmaals bedankt Marijke!

Simone – verpleegkundige 31 jaar

terug naar boven


Uitspraken van klanten t.a.v individuele coaching door Marijke Gast:

“Helder, geen poespas en to the point!”

“De coaching was praktijk-en resultaatgericht. Dit vond ik prettig. De benadering was confronterend en respectvol. Marijke sloot goed aan op mijn vraag om mijn assertiviteit op het werk te vergroten en mezelf beter te presenteren. Ik ben nu steviger geworden doordat ik meer initiatief neem. Zowel in mijn werk als in mijn priv�situatie heeft dit veel vruchten afgeworpen.”

“Vorige week woensdag heb je mij in marketing en netwerken een spoedcursus gegeven. Ik ben je daarvoor erg dankbaar. Het heeft me echt enorm geholpen meer gefocust aan het werk te gaan. Het gaf een boost aan de start van mijn onderneming…. Volgens de regels waarover jij me vertelde heb ik al waardevolle netwerkcontacten opgedaan.
Leuk om te zien dat het daadwerkelijk werkt.”
Startende ondernemer uit Gouda

“Is open, eerlijk en weet snel de vinger op de zere plek te leggen.”

“Vakvrouw, weet waar ze mee bezig is”

“Is in staat door te dringen tot de kern van de zaak. Vult niet te snel in, maar laat het duidelijk bij de ander tot je echt een goede conclusie kunt trekken. Prettig dat het snel klikt en dat makkelijk iets duidelijk gemaakt kan worden (aan een paar woorden genoeg). Prettig om op deze wijze ondersteuning te krijgen bij soms lastige zaken”
manager team professionals

“Straalt heel veel rust en vertrouwen uit, ik durfde dingen te vertellen en aan te pakken waar ik al jaren mee worstelde en met succes”

“Heb veel inzicht gekregen en voelde me gesteund en aangemoedigd in een lastige periode. Ik sta nu steviger, voel me vrolijker, meer ontspannen.”

“Ik heb veel zicht gekregen op mijn eigen functioneren, vond de gesprekken erg verhelderend. Kan de zaken snel, goed en eerlijk analyseren. Ik heb mijn werk en leven weer snel op de rails gekregen.”

“Het was een goede investering in mezelf die nog jaren meegaat! Het heeft mij op bepaalde punten wakker gemaakt en ga nu met mijn karaktertrekken positiever om en kijk ook op een andere manier naar andere mensen.”

Uitspraken over Marijke Gast als trainer of teamcoach na cursussen, trainingen:

“Geweldige trainster, kort, bondig, helder en duidelijk to the point en toch aandacht voor iedereen.”

“Helder, to-the-point, prima tempo.”

“Concreet en duidelijk.”

“Komt veel meer uit dan verwacht”

“Kennis van zaken, overtuigend, boeiende presentatie.”

“Goede trainster, geheel eigen stijl, mijn goede voornemens werden heldere en bereikbare doelen”

“Veel ervaring, helder en duidelijk”

“Professioneel en gedreven.”

“Inspirerend en praktisch, geheel eigen stijl”

“Goede afwisseling theorie en praktijk, actieve bijdrage cursisten.”

“Helder, energiek.”

“Naast heldere en deskundige inhoud ook leuke werkvormen.”

terug naar boven


Overige Aanbevelingen:
Wat begon als een ‘gewoon’ gesprek, om over en weer wat meer van elkaar te weten te komen, is uiteindelijk voor mij net dat duwtje in de rug geworden, wat ik nodig had om een beslissing te nemen.
Zo aan tafel bij je, kwam ik al pratend, mede door jouw gerichte vragen en opmerkingen, tot een conclusie die ik eigenlijk al eerder had moeten trekken.
Ik heb een belangrijke stap in mijn carrière gezet, iets wat je natuurlijk uiteindelijk altijd zelf moet doen, maar zeker door je opmerkingen : “waarom ga je niet alleen door?” ben ik echt aan het denken geslagen, heb ik de knoop doorgehakt en ben ik mijn eigen bedrijf begonnen.
Dank je wel voor je ‘input’.
Anita van Delft.

makelaar
www.vandelftmakelaardij.nl

terug naar boven

Gast – Coaching & training heeft haar klanten zowel in profit en non-profit organisaties.
Haar belangrijkste klantengroep bestaat uit (zelfstandige)professionals en (top)management.
oa. bij de volgende organisaties:

ACHMEA
Advies en Klachtenbureau Jeugdzorg – Utrecht
AIVD
Alterim parttime controlling
Alumnivereniging Fyveau Fysiotherapie Hogeschool Utrecht
ASML – Veldhoven
Bedrijfsraad Motorvoertuigenbedrijf en Tweewielerbedrijf
Belastingdienst
Centraal Bureau Rijvaardigheid
Centrum Werk en Inkomen
Deltatechniek b.v. Veenendaal
De Rijbewijsconcurrent
Ernst & Young
Exodus
Gemeente Houten
Gemeente Oud-Beijerland
Gemeente Utrecht
Gemeente Utrechtse Heuvelrug
Gemeente IJsselstein
Gezondheidscentrum Widar Zeist
Glaxo Smith Kline
Hospice Kromme Rijnstreek
Houtens Muziek Collectief
HU-Hogeschool Utrecht
Hogescholl Windesheim
ING-Amsterdam
Isala Ziekenhuis Zwolle
Kind & Co
Koninklijke Nederlandse Maatschappaij voor Diergeneeskunde
KWC-Koningin Wilhelmina College – Culemborg
Ondernemers netwerk Hofdames -Goor
ONVZ zorgverzekeraar
NVAB Nederlandse Vereniging Voor Abeids- en Bedrijfsgeneeskunde
NWO Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek
Politie Nederland Stressreductietraining in kader van Training mentale weerbaarheid agenten
Ricardo Rail Utrecht
Stichting De Opbouw
Stichting Kinderopvang De Notedop
Stichting Portes
SSPH Stichting Samenwerkend Peuterspeelzalen Houten
Stichting Vriendschapsband Utrecht-Leon
Stichting Welzijn Nieuwegein
Stichting Zonnehuizen
RABO bank
Technologie stichting STW
TenICT
Trias Jeugdhulp
UMC-Utrechts Medisch Centrum
UMC-Julius Onderzoekscentrum
UWV
Vereniging van Samenwerkende Universiteiten
VOGG – Vereniging van Ouders en Verwanten van Mensen met een Verstandelijke Handicap
VRHM Veiligheidsregio Hollands Midden – brandweerzorg en crisisbeheersing
VRU Veiligheids Regio Utrecht – brandweerzorg, (gemeentelijke) crisisbeheersing en geneeskundige hulpverlening
Woningbouwvereniging Kleurrijk Wonen
Woningnet
Wereldwinkel
ZZP Houten