Bedrijven/Particulieren

Individueel

Antistress Programma met HeartMath® Stressreductie

Minder stress – je ervaart het vanaf dag 1HeartMath Coach Logo

   • in 8 tot 10 weken van je stressklachten af (gegarandeerd)
   • met slechts 15 minuten trainen per dag
   • simpele, makkelijk te leren oefeningen
   • wetenschappelijk gevalideerde technologie
   • persoonlijke begeleiding door gecertificeerd HeartMath® coach

100% veilig. 100% vertrouwelijk. Ook als je chef betaalt. 

Ik wilde beter leren omgaan met conflicten, minder snel overstuur raken en een betere balans tussen werk en privé vinden. Na de training voel ik me minder opgejaagd, ben ik meer mezelf en kan ik mijn emoties beter beheersen. Ik zit beter in mijn vel, ben vrolijker, ik kan afstand nemen en dichter bij mezelf blijven staan. Ook ervaar ik meer innerlijke rust en ik kan beter onderscheid maken tussen werk en privé. – Renate van Deelen, manager Finance & HR (42 jaar)

Stress is verschrikkelijk

Piekeren tot je er koppijn van krijgt, chagrijnig as hell …
Die emotionele chaos in je hoofd verpest niet alleen jouw gezondheid en humeur. Ook je partner en kinderen hebben er last van.

Stressvalkuil nr. 1: betrokkenheid en gedrevenheid

Je krijgt geen stress als je de kantjes eraf loopt. Nee, juist als je betrokken bent bij je werk en er graag (en vaak) een tandje bijzet krijg je ‘t. Dan is de kans immers groot dat je je grenzen overschrijdt en meer doet dan je aankunt.
Bij jou kan het beginnen met slecht slapen, iemand anders wordt kortaf of zomaar duizelig.
Na een tijdje valt het sommige mensen niet eens meer op dat ze altijd moe en gespannen zijn. Of dat ze zich elke dag met tegenzin naar hun werk slepen.

En na je vakantie wordt het (echt niet) beter

Misschien denk je: als ik eerst maar die klus af heb, of: ik hoef alleen nog maar even door te buffelen tot de vakantie …
Maar zo werkt het dus niet. Want als je terugkomt van vakantie begint alles weer van voren af aan.

Het verschil tussen een tijger en een stapel werk

Je stress-systeem waarschuwt je voor tijgers en tsunami’s, en wil je ook beschermen tegen alle andere beren op je weg.
Dus 24/7 scant het of je veilig bent. Zo niet, zijn er binnen enkele seconden 1400 biochemische processen aan het werk en ben jij klaar om te vechten of te vluchten.
Helaas kent je stress-systeem (dat in je oerbrein zit) niet het verschil tussen een tijger en een toeterende automobilist in de file, een stapel werk die maar niet afkomt of een jengelend kind.
Je stress-systeem slaat dus vaak aan. En zo blijft je stressbak zich vullen – tot alle seinen op rood staan en jij burn-out raakt.

Zet de knop van je stress-systeem op groenstress-relax wegwijzer

In het Antistress Programma leer jij je stress begrijpen en maak je je een paar simpele strategieën eigen waarmee je ongezonde stress vermindert, je energie en weerbaarheid vergroot en je weer plezier in je werk en leven krijgt.

Het is een praktische doehetzelfmethode op basis van het HeartMath® systeem: wetenschappelijk gevalideerde technologie plus oefeningen waarmee je de automatische reacties van je lichaam op stress verandert en rust en kalmte gaat ervaren.

Wat jij zult merken van dit programma?

Dat hangt natuurlijk af van hoe jij je nu voelt. De meeste mensen melden een of meer van de volgende resultaten:

   • Betere gezondheid – je voelt je niet meer moe, hebt geen hoofdpijn meer en je slaapt weer als een prins(es).
   • Lekker in je vel – je krijgt weer vertrouwen in jezelf en ervaart voldoening en innerlijke rust.
   • Helder hoofd – je kunt weer prioriteiten stellen en je beter concentreren.
   • Meer energie – waardoor je weer én kunt werken én kunt sporten én met je kinderen kunt spelen.
   • Steviger in je schoenen – je bent niet meer humeurig en angst en zorgen hebben geen vat meer op je.

Dit programma gaat over jouw stress en jouw stressbronnen

Je onderzoekt actief waardoor je stress krijgt en hoe je daarop reageert, zodat jij je stress-systeem in no-time kunt uitzetten wanneer jij dat wilt. Zonder therapie of uren stil te zitten.
Het programma bestaat uit een (gratis) intake plus zeven individuele sessies van max. anderhalf uur. Tussen de sessies door oefen je elke dag, in korte blokjes van vijf minuten.
De oefeningen zijn bepalend voor het succes van het programma. Want alleen als je ze elke dag doet, ontstaan er nieuwe neurale verbindingen zodat de automatische stressreacties van je lichaam ook echt veranderen.
Om je te helpen bij het trainen kun je werken met de emWave Personal Stress Reliever of met een app op je iPad of iPhone.

Emwave 2

Emwave 2

emwave 2 met laptop

Emwave 2 aangesloten op laptop

Innerbalance voor Iphone of Ipad

Innerbalance voor Iphone of Ipad

 

 

 

 

 

 

Het principe is simpel: tijdens je oefeningen signaleert een sensor of je ontspannen of gestrest bent. Oftewel: of je in het groen of in het rood zit.

Overigens kun je de oefeningen ook zonder de feedback van deze technische gadgets doen.

Je kunt ook louter via je ademhaling en het stopzetten van je gedachten je stress opheffen.

Inhoud van het Antistress Programma

Tijdens de intake doen we een nulmeting van je stress. We bespreken wat je graag wilt veranderen. En als je wilt, maken we een afspraak voor de vervolgsessies.

Het kennismakingsgesprek vond ik zinvol en informatief. Want, nodig om vertrouwen op te bouwen en een eerste gevoel te krijgen. Goede informatie geeft inzicht in de duur en inhoud van het traject. In korte tijd heb ik zéér veel bereikt, de veranderingen zijn zichtbaar en blijvend. Negatieve gedachten overheersen en beheersen mijn leven niet meer. Terugval onderken ik tijdig en kan ik succesvol ondervangen. Als persoon ben ik meer in evenwicht, meer bewust van eigen kracht en kunnen. Mijn zelfvertrouwen is sterk toegenomen. Inzicht in eigen persoonlijkheid ontwikkeld en nieuwe kwaliteiten ontdekt. Ik kan tijdig vluchtgedrag signaleren.

In de sessies analyseer je eerst de stressbronnen in je leven. Dat kan variëren van je manager, je workload of de file waar je elke dag in staat. Wat gebeurt er precies op die momenten, wat denk je, voel je en doe je dan?
Als je weet wanneer je stress-systeem aangaat, kun je leren hoe je het uitzet. Daarom leer je een aantal oefeningen waarmee je stress ‘neutraliseert’.
Je zult tijdens het programma al snel merken dat de stress zich niet meer ophoopt. Maar dat is niet genoeg. Daarom leer je ook hoe je doelbewust positieve gevoelens ontwikkelt. Daardoor maakt je lichaam positieve hormonen aan, en geen negatieve.
We bespreken ook hoe je deze nieuwe manier van stress verminderen een vaste plek geeft in je dagelijks leven.

Inmiddels heb ik de keuze gemaakt voor andere rol/carrière (geen vlucht, maar op basis van kennis in kwaliteiten, wensen etc.). De omgang met mijn kinderen is enorm verbeterd en vooral veel leuker geworden. Ik waardeerde vooral de inhoudelijke kwaliteit (middelen en technieken plus de uitleg en begeleiding, en de prettige en ontspannen sfeer, de relatie met de coach. Vaak kreeg ik het gevoel dat Marijke dwars door me heen kon kijken en de vinger precies op de zere plek wist te leggen. – Manager finance, accountant RA (37 jaar)

In drie maanden stressvrij – gegarandeerd

Doe jij alle oefeningen, in de volgorde en frequentie volgens het Antistress Programma? Dan geef ik je mijn 100% garantie dat je na drie maanden stressvrij bent.*
Zo niet: geld terug. Even goede vrienden.

* Dit is een spijkerharde garantie. En om die garantie waar te maken, vraag ik je om je oefengegevens met mij te delen.

Ik had veel stress, was overspannen en had medische klachten. Het traject heeft echt opgeleverd wat er vooraf over verteld werd. Ik twijfelde of het voor mij ook zou gaan werken, maar die twijfel is onterecht geweest. Mijn medische klachten zijn nagenoeg verdwenen, ik heb geleerd hoe ik bewust ontspanning kan aanbrengen in mijn leven (de oefeningen), en ook handvatten meegekregen op welke punten ik mijn manier van leven kan aanpassen. Door dit toe te passen voel ik mij veel beter dan aan het begin van het traject. Het was een eyeopener voor me dat de oefeningen ook voor mij werken (ondanks mijn twijfels, die ook gedurende het traject soms opspeelden). En dat het onder controle brengen van de fysieke gesteldheid (waaronder ademhaling) zo’n groot effect heeft/kan hebben op hoe ik me voel. – Financial controller (man, 36 jaar)

Meer over de HeartMath® methode

HeartMath® is een systeem van simpele en praktische methoden (ontwikkeld op basis van neurologisch onderzoek) waarmee je – via hartcoherentie – je stress vermindert en je veerkracht vergroot.
Vanuit hartcoherentie kun je telkens weer de beste reactie kiezen, en dat is niet altijd die primaire reactie uit je oerbrein. Maar gewoon de verstandigste, ingegeven door je hart. Door bewust je hart te kalmeren herwin je de controle over je hoofd.

Omdat anderen heel enthousiast waren over jouw begeleiding en ik de intake positief vond, was de keuze snel gemaakt. Het kennismakingsgesprek vond ik noodzakelijk om het gevoel te krijgen dat de klik er is en informatief omdat er voldoende verteld werd over de inhoud van het coachingstraject. Voor ik begon was ik heel onzeker over eigen capaciteit en mogelijkheden om weer goed te kunnen functioneren na een periode van overwerktheid. Veel last van spanning in mijn lijf zoals hoofdpijn, nekklachten, duizeligheid en maagpijn. Tevens een kort lontje, het werd me snel teveel. Nu heb ik nauwelijks nog last van fysieke klachten en als ik stress ervaar weet ik goed wat ik moet doen. Daarnaast heb ik mezelf beter leren kennen en snap ik waarom ik de dingen doe zoals ik ze doe en ervaar en weet ik goed waar mijn valkuilen zitten. Ook bouw ik meer dan voldoende ruimte in om ontspanning te zoeken. Ik ben nu veel minder opgejaagd. Herken mijn grens sneller en zie eerder aankomen wanneer ik in mijn valkuil dreig te stappen. Ik heb veel houvast gehad aan het werkboek van HeartMath. De software en het kastje hebben mij enorm geholpen om coherent te worden en te ontstressen. Heel goed ingeschat dat ik daar baat bij zou hebben door de door mij ervaren lichamelijke klachten. Ik vond onze samenwerking zeer prettig! We hadden een goede klik. Ik was erg gemotiveerd om te werken aan mezelf en jij hebt me daarbij de goede hulpmiddelen toegereikt zowel voor het fysieke aspect (HeartMath) als het mentale en cognitieve aspect (Enneagram en kernkwaliteiten). Je positieve feedback en stimulans hebben me zelfverzekerder gemaakt en extra gemotiveerd aan mezelf te blijven werken. Jan-Peter Kortenoeven, financial controller (31 jaar)

Meer informatie & aanmelden

Alle individuele sessies vinden plaats in Houten. Dit in verband met de stressmeting die we dan doen: de gevalideerde apparatuur daarvoor staat in mijn praktijk. Maar als je eenmaal goed gewend bent aan de oefeningen, kunnen we als je dat wil ook telefonisch of via Skype of Facetime afspreken.
Na je (gratis) intake krijg je een offerte op maat, afhankelijk van je specifieke vraag en de apparatuur waarmee je gaat werken.
Als jij last hebt van ongezonde stress zul je zeker baat hebben bij dit Antistress Programma. Wil je eerst meer weten over het progamma?

Bel dan gerust 030 – 63 43 277. Of stuur een mailtje aan info@gastcoaching.nl