Bedrijven/Particulieren

Marijke Gast

antistress coach Marijke Gast pasfotoAntistress coach Marijke Gast

Marijke is antistress coach en traint vooral (young) professionals in het zelf managen van ongezonde stress.

Waarom je hier leert om minder gestrest te zijn
en weer plezier in je werk te krijgen

Ben jij (young) professional en heb je (te veel) stress? Misschien ben je vaak gespannen of merk je dat je op je werk minder presteert.

Veel werknemers proberen dat te compenseren door nóg harder te werken. Met als gevolg: nóg meer stress.

Stress kan nuttig zijn: daardoor neem je in noodsituaties de juiste beslissing. Maar het is niet handig dat je stress-systeem ook aanslaat op je werk of in de file.

Gelukkig kun je uit die negatieve maalstoom stappen. Talrijke wetenschappelijke studies laten zien dat je de automatische stressreacties van je lichaam gewoon kunt uitzetten.

Hoe je dat doet?
Daarover schrijf ik elke maand een blogartikel met praktische tips voor meer ontspanning en een helder hoofd.

Al vanaf de eerste sessie ging mijn hartslag goed naar beneden. Ik fietste helemaal ontspannen en relaxed terug naar huis. Als ik de dag begin met HeartMath, heb ik daar de hele dag profijt van. – Inez Tempelman

Ik heb nooit geweten dat hartcoherentietraining zoveel kan doen voor je fysieke en mentale gezondheid. Ik heb sinds het programma geen hartritmestoornis meer gehad. Ik voel me alsof ik uit een dal omhoog geklommen ben. – Jos Buitenhuis

Al vrij snel en makkelijk kreeg ik de controle over mijn lijf terug. Ik kon weer andere dingen voelen dan stress. Door HeartMath ben ik met minder scepsis en meer vertrouwen aan mijn nieuwe baan begonnen. Ik kan meer aan dan vroeger en tegelijkertijd kan ik het werk ook makkelijker van me af laten glijden. – Monique Vlasveld

Beetje gestrest of 100% burn-out?

Doe deze solide stresstest en check of je in de gevarenzone zit.
Binnen 5 minuten weet je ‘t.

Over Marijke Gast

foto antistresscoach Marijke Gast

Ik ben antistress coach geworden om gedreven professionals te helpen van hun stress af te komen.
Hoewel ik zelf geen stresskip ben, weet ik absoluut wat het is om onder druk te presteren en te schipperen tussen carrière, thuisfront én je eigen leven.

Man, dat kost een berg energie!

Ik weet ook dat stress onvermijdelijk is. Of je nu in de vakantiefile staat of een complexe jaarrekening opmaakt – die je manager het liefst eergisteren nog ontvangt: stress hoort erbij.

En als je dan ook nog ’s een perfectionistisch type bent, dat moeilijk ‘nee’ kan zeggen …

In mijn eerdere werk als loopbaancoach merkte ik dat juist die dagelijkse werkstress mensen vaak belette om zich verder te ontwikkelen. Ze voelden zich niet vrij om te kiezen wat ze nu echt wilden.

Ik heb me lang afgevraagd hoe ik hen kon helpen om te dealen met die stress. Toen via via HeartMath® op mijn pad kwam, was ik in eerste instantie niet onder de indruk. Zo’n apparaatje, en ook nog ’s uit de VS? Dat kon toch niets zijn.

Maar ik was stiekem wel onder de indruk van het serieuze wetenschappelijk onderzoek dat eraan ten grondslag lag. En – nieuwsgierig als ik ben – ben ik er toch mee gaan experimenteren. Toen ik eenmaal zelf hartcoherentie had ervaren, was ik direct verkocht. Instant fysieke ontspanning en mentale helderheid! Die ik bovendien zelf kon oproepen als ik daaraan behoefte had. Wow.

Een vergelijkbare reactie zie ik vaak terug bij mijn klanten die voor het eerst werken met deze technologie. Nuchtere types vaak, die eerst behoorlijk sceptisch zijn. Maar als ze het eenmaal hebben ervaren zijn ze ‘om’.

Ik werk vooral samen met (young) professionals, in zowel de profit als de non-profit sector zoals zorg en welzijn en de overheid. Ook heb ik inmiddels meer dan 3000 politiemensen getraind om fysiek en mentaal te resetten na een stressvol moment.

Marijke is een prettig inlevend mens die je bewust maakt van je keuzes. Ze laat je altijd zelf de antwoorden geven. Ze heeft me goed geholpen. Mijn thuissituatie is evenwichtiger geworden. Ik slaap beter. Ik kan meer genieten en ben rustiger en relaxter. Maak nu bewuste keuzes en heb daar rust bij. – Sectordirecteur Midelbare school (vrouw, 44)

Ik heb je coaching als heel positief ervaren. Ik kwam er altijd met meer rust vandaan dan dat ik kwam. We hebben heel veel aspecten kunnen bespreken en volgens mij ging dat verder dan alleen mijn klachten waar ik in eerste instantie mee kwam. We hebben vooral ook praktijkvoorbeelden onder de loep genomen en van de oplossingen die je aandroeg heb ik veel opgestoken. Ik heb veel bereikt: minder irritaties door het gedrag van anderen, ik kan veel beter werkzaken loslaten, ik reageer minder heftig op dingen waar ik het niet mee eens ben. Ik kan ook mensen aanspreken op gedrag dat mij gekwetst heeft, dus beter voor mezelf opkomen en ook op een rustige manier. Ik ben me meer bewust dat ik het nodig heb om regelmatig te ontspannen, leuke dingen te doen en niet alleen maar dingen die nog ‘moeten’. Ik kan mijn grenzen beter aangeven. Ik heb ontdekt dat de oefeningen me rustig maken en ik daardoor beter kan ontspannen, dat ik best even ‘niets’ mag doen. – Communicatieadviseur (vrouw, 48 jaar)

Marijke in de media:

Artikel:  de S van stress in For You Magazine 2018:

FYM Utrecht 2018-03 De S van Stress

 

Interview Marijke Gast : Artikel in ZTalksmagazine april/mei 2018

 Interview ZZP Magzine april 2018 Marijke Gast

 

Intervlogo Algemeen Dagbladiew Marijke Gast: Artikel AD zaterdag 3 maart 2012 Interview Marijke Gast (Algemeen Dagblad)

 

Dit zeggen deelnemers aan trainingen

 • Geweldige trainster, kort, bondig, helder en duidelijk to the point en toch aandacht voor iedereen
 • Helder, to-the-point, prima tempo
 • Concreet en duidelijk
 • Kennis van zaken, overtuigend, boeiende presentatie
 • Goede trainster, geheel eigen stijl, mijn goede voornemens werden heldere en bereikbare doelen
 • Veel ervaring, helder en duidelijk
 • Professioneel en gedreven
 • Inspirerend en praktisch, geheel eigen stijl
 • Goede afwisseling theorie en praktijk, actieve bijdrage cursisten 
 • Helder, energiek
 • Naast heldere en deskundige inhoud ook leuke werkvormen

Opleiding & werkervaring Marijke Gast

In 2002 startte Marijke Gast haar bedrijf Gast Coaching & Training. Hiervoor werkte ze vijftien jaar als manager en directeur bij een aantal instellingen in het welzijn en de gezondheidszorg.

Marijke studeerde aan de Academie voor Educatieve Arbeid en volgde de post-hbo opleiding HEAO Management.

Zij haalde haar diploma seniorcoaching aan de Leergang Professionele Coaching van de School voor Coaching en is ingeschreven in het register  als Erkend Coach.

Ook is zij gecertificeerd trainer Kernkwaliteiten®.

Ze is gespecialiseerd in stressreductie en is gelicentieerd trainer in de hartcoherentietechnieken van het wetenschappelijke HeartMath® Stressreductie programma.

Aanvullend volgde ze de Opleiding gelukkig Werken (team)coach bij Onno Hamburger.

logo's van licenties en certificaten Marijke Gast

Gecertificeerd gelukkig Werken Coach

Daarnaast is ze gelicentieerd provider van zowel het individuele stressreductieprogramma als het Peak Performance groepsprogramma voor organisaties en bedrijven.

Wat anderen zeggen over Marijke

Check Marijke’s LinkedIn profiel